Günümüzde gelişmiş, çağdaş okulun, eğitim konusunda yepyeni bir yol takip ettiğine ve ‘istisnasız tüm öğrencileri kapsayan bedensel faaliyet ‘ unsurunu başlıca hedefleri arasında gördüğüne, bu hedefe de teknikten ziyade öğretim metodolojisi, pedagoji ve eğlence yöntemlerini kullanarak ulaşıldığına tanık oluyoruz.
Okulların, bu çabalarıyla bağlantılı olarak, Federasyonlarla ve özerk spor kuruluşlarıyla işbirliği hususu üzerinde önemle durulduğunu ve nihai hedef olan ’bedensel faaliyet yoluyla eğitim’ sürecine katkıda bulunacak Projeler üzerinde yoğunlukla durulduğunu görmekteyiz.
Vakfımızın amacı, Okul’la Yerel Spor kuruluşları, İdari makamlar ve başta Beden Eğitimi Yöneticileri olmak üzere mahalli Eğitim sorumluları arasında düzenli ve etkin ilişkilerin kurulmasının ve sürdürülmesinin sağlanmasına yardımcı olmaktır zira geliştirme faaliyetlerinin yönetiminde başarı, bu üç mahalli Merkezin, yani Okul, Özerk Spor kuruluşları ve ilgili yerli Makamların etkili işbirliğine bağlı olduğuna inanmaktadır. Ayrıca bu tür bir işbirliğinin hedeflenmesinin sebebi, Projenin yaygın tanıtımı, katılımın sağlanması ve çalışmaların başlatılması hususlarının, gerek Federasyonların gerek Okulların gerekse de Spor kuruluşlarının ortak ilgi alanına girmesidir.
Atletizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi esaslarının, pedagoji-psikoloji-metot-oyun ve teknikle yakından bağlantılı olduğundan, bu esaslar çocukların okulda, ailede, toplumda, başkalariyle varolan kişisel ilişkilerinde, gözlemledikleri gündelik gerçeklerle uyuşma halinde olması büyük önem taşımaktadır.
Uygulayıcıların başlıca düşüncesi, herkesi eşit şekilde beden eğitimi ve genel anlamda sporla tanıştırmak olmalı. Bunun için de kullanılacak en verimli yöntem, motorsal ve bedensel faaliyetler yoluyla aşama aşama çocukların eğitsel, pedagojik ve teknik gelişmelerini etkileyecek bir öğretim tarzı olacaktır.
Okul - Spor Özerk Kuruluşu işbirliği
Okul, çocuklara, gençlere Atletizmi bir eğitim ve öğretim aracı olarak kullanmak suretiyle tanıtmak ve faaliyeti tüm öğrencilere yaymakla , bunlara iyi vatandaş yetiştirilmesinde önemli etkisi olan düzenli bir spor hayatının kapılarını açmak hedefini gütmeli.
Geliştirilmek istenen işbirliği alanları: Okul Atletizmi Projesinde, öğrencilere ve eğiticilere yönelik teknik ve kültürel geliştirme faaliyetleri ( bilgilendirme ve bilgi güncelleştirme seminerleri gibi) ; her tür geliştirme faaliyetleri . Okullar ve Kurumlararası karşılaşmalarının organizasyonu içinde işbirliği, öğrenciler için teknik hazırlık çalışmaları ve yine onlara mahsus
Mini Hakemlik Kursları gibi okulun bulunacağı ve bulunmak isteyeceği etkinlikler.
Parasal ve insan gücü (personel, ödül, donanım, gereç vs gibi Projenin gerçekleşmesine yarayacak imkânların tedarikine katkı.
-
Projenin gelişme süreci okul takvimi ile uyum içinde olmalı, lojistik destek, ödüller, çeşitli hediyeler, madalyalar, kupalar işbirliğinin temel unsurlarını oluşturmalıdır.
-
Projenin uygulanması için Kuruluşun önereceği işbirliği daima Okul Programına öncelik verecektir.
Atletizm ve Müfredat
Atletizm sporunun çeşitli branşlarındaki çalışmalar insan bedeni ile onun işleyişi hakkında bilgi kazandırması yanısıra kişiliğin oluşmasına büyük katkısı bulunan diğer önemli öğelerinin gelişmesine de yol açmaktadır.
Ör: Beden faaliyetlerinin geliştirilmesi hazırlık dönemi, anatomi, fizyoloji, fizik, matematik, hareket teorisi vb hakkındaki bilgilerin pekiştirilmesini sağlayacaktır.
Başkalarıyla yarışmanın kazandıracağı deneyim ise, öğrencilerin psikoloji, sosyoloji gibi konulara daha büyük bir merakla eğilmesine ve bilgisini genişletmeye itecektir .
Yarışmalar, Pistler, Salonlar gibi donanımlı alanlarda olduğu kadar, okul bahçeleri, çim zeminli yerler, Parklar, ormanlar, geniş meydanlar veya herhangi başka benzer mekânda yapılabilir.
Bu mekânları benimsemek çocukların, hem doğayı hem insan emeğinin ürünlerini tanımalarını, sevmelerini, bunlara saygı duymayı öğrenmelerini, aynı zamanda kurallara uygun davranış biçimleri kazanmalarını sağlayacaktır.
Yarışmalar, Pistler, Salonlar gibi donanımlı alanlarda olduğu kadar, okul bahçeleri, çim zeminli yerler, Parklar, ormanlar, geniş meydanlar veya herhangi başka benzer mekânda yapılabilir.
Bu mekânları benimsemek çocukların, hem doğayı hem insan emeğinin ürünlerini tanımalarını, sevmelerini, bunlara saygı duymayı öğrenmelerini, aynı zamanda kurallara uygun davranış biçimleri kazanmalarını sağlayacaktır.